Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
White courgette
1 piece
Tomato
2.5 g
Fresh thyme
(May be present: Selderij)
1 can
Chickpeas
0.51 teaspoon
Ground paprika
1.32 piece
Scallions
1 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
85 g
Giant couscous
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
225 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.
Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op: de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg, als de parelcouscous te snel droog wordt, wat extra water toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan helft van de bouillon en vul dit aan met kokend water.
Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.