Skip to main content
Oosterse noedels met Chinese kool en kokos
Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Met kastanjechampignons, koriander en pinda’s

Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.

Allergens:
Gluten
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

1 cm

Verse gember

100 g

Kastanjechampignons

150 g

Chinese kool

⅓ pack

Noedels

(Contains: Gluten)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

25 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

8 bunch

Verse koriander

(May be present: Selderij)

5 g

Kokosrasp

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2385 kJ
Calories570 kcal
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate65 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Noedels koken
2

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.

Pinda's en koriander
4

Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.

Op smaak brengen
5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Een vegetarisch gerecht uit de Aziatische keuken
Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

De Chinese kool zorgt voor een Oosterse twist
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Met champignons, kastanjechampignons en beukenzwammen
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst

Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst

Zachte romige kabeljauw met zoete rijst
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Je rolt zelf falafelballetjes
Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Een kleurrijke pizza op een bijzondere bodem
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta
Kokos-vissoep

Kokos-vissoep

met koolvis, sereh en groene groenten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce