Skip to main content
Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing
Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

3.8
(713)

Je gaat de runderreepjes voor deze zomerse noedelsalade zelf marineren. De salade serveer je met gebakken champignons van Nederlandse bodem, knapperige peultjes en rode ui. De pinda’s zorgen voor een krokantje. Houd je niet zo van pittig eten? Laat de rode peper dan uit de dressing

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

120 g

Biefstukreepjes

½ unit

Rode ui

125 g

Champignons

¼ unit

Rode peper

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

70 g

Verse udonnoedels

(Contains: Gluten)

50 g

Peultjes

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories668 kcal
Energy (kJ)2795 kJ
Fat25 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate64 g
Protein42 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Pan with Lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineer de runderreepjes.
1

Maak in een kom een marinade van de helft van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, de helft van de witte wijnazijn, de helft van de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de runderreepjes toe, meng even goed door en zet in de koelkast.

Snijd de champignons in kwarten.
2

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Maak in een andere kom een dressing van de sesamolie, rode peper, overige sojasaus, overige witte wijnazijn, overige honing en peper naar smaak.

Kook de peultjes en noedels.
4

Kook de noedels en peultjes samen 4 – 5 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de rode ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de gemarineerde runderreepjes en champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Hak de pinda’s grof en meng in een saladekom de noedels, peultjes, runderreepjes met champignons en de vleesjus met de dressing. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes