Je gaat de runderreepjes voor deze zomerse noedelsalade zelf marineren. De salade serveer je met gebakken champignons van Nederlandse bodem, knapperige peultjes en rode ui. De pinda’s zorgen voor een krokantje. Houd je niet zo van pittig eten? Laat de rode peper dan uit de dressing
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
120 g
Biefstukreepjes
½ unit
Rode ui
125 g
Champignons
¼ unit
Rode peper
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
70 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
50 g
Peultjes
10 g
Pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Maak in een kom een marinade van de helft van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, de helft van de witte wijnazijn, de helft van de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de runderreepjes toe, meng even goed door en zet in de koelkast.
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Maak in een andere kom een dressing van de sesamolie, rode peper, overige sojasaus, overige witte wijnazijn, overige honing en peper naar smaak.
Kook de noedels en peultjes samen 4 – 5 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de rode ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de gemarineerde runderreepjes en champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.
Hak de pinda’s grof en meng in een saladekom de noedels, peultjes, runderreepjes met champignons en de vleesjus met de dressing. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s.