Skip to main content
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, rode peper en gomasio

4.3
(372)

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gekruid kipgehakt

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2692 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7.7 g
Eiwitten29.6 g
Zout4 g
Potassium507.4 mg
Calcium109.2 mg
Iron1.6 mg
Pan
Kom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de noedels 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in dunne halve plakken.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
Groenten bakken
2
  • Meng in een kom de knoflook met de gember, rode peper, sojasaus en de zoete Aziatische saus (zie Tip).
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groenten en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Kipgehakt toevoegen
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten los en gaar. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Voeg de groenten en de saus toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng goed. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Verdeel de noedels over de borden en garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders