Skip to main content
NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van bosui

NL: Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus. BE: Vandaag geen gewone stoemp, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
•Gluten
•Soja
•Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Chinese kool

1.5 tl

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Soja)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Gluten)

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2688 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers13 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout4 g
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met per persoon 1 tl groene currykruiden 6 - 7 minuten aan. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Zorg ondertussen dat de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

Jus maken
3

Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de bosui in grove ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in hebt gebakken. Bak de bosui 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso en peper en zout.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met bosui over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders