Skip to main content
Nasi met mangochutney en spiegelei
Nasi met mangochutney en spiegelei

Nasi met mangochutney en spiegelei

Met spinazie en pinda's

4.1
(272)

Vandaag maak je nasi goreng, wat in het Indonesisch gebakken rijst betekent. Dit gerecht wordt in veel verschillende landen gegeten en kent dan ook minstens zoveel variaties. Deze variant breng je op smaak met mangochutney, sojasaus, rode peper en knoflook.

Allergens:
Pinda's
Gluten
Soja
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

20 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

60 g

Mangochutney

(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3590 kJ
Calories858 kcal
Fat35 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate109 g
Sugar32.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en hakken
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de gezouten pinda's grof.

Saus maken
3

Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak ongeveer 3 minuten of tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

Roerbakken
4

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes