Vandaag maak je nasi goreng, wat in het Indonesisch gebakken rijst betekent. Dit gerecht wordt in veel verschillende landen gegeten en kent dan ook minstens zoveel variaties. Deze variant breng je op smaak met mangochutney, sojasaus, rode peper en knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode peper
20 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
60 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
200 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de gezouten pinda's grof.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak ongeveer 3 minuten of tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.