Skip to main content
Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano
Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

met tomaat-paprikasoep, crème fraîche en basilicum

4.1
(374)

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Naan met kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

15 ml

Basilicumcrème met citroen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Crème fraîche

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3232 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19 g
Vezels6.8 g
Eiwitten21 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Ovenrooster met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Courgette roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Soep maken
2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Crème fraîche bereiden
3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen.

Naanpizza beleggen
4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en bestrooi met de grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.

Tip: Is de courgette al klaar, maar is de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.

Soep pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

Serveren
6

Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders