Skip to main content
Mini-trifle met vanillemuffin
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanilleyoghurt en gebakken appel

4.3
(25)

Een trifle is een feestelijk Brits toetje, traditioneel met custard, jam en slagroom. Vandaag maak je een iets lichtere versie met gebakken appel en vanille-yoghurt. We konden het alleen niet laten om er slagroom bij te doen!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Gluten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd22 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Appel

½ bosje(s)

Gemalen kaneel

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vanillemuffin

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)1887 kJ
Energie (kcal)451 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels3 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Handmixer

Instructies

Appel snijden
1

Schil de appels (goudreinet) en snijd in kw arten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Appel bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.

Amandelen roosteren
3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Serveren
4

Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders