Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato wedges
1 piece
Brioche bun
(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
1 piece
Chicken burger
25 g
Grated cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Avocado dip
½ piece
Onion
½ piece
Little gem
½ piece
Romano pepper
½ piece
Tomato
½ piece
Green chili pepper
2.5 g
Fresh coriander
(May be present: Selderij)
2 slice
Bacon
1 tablespoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle repen. Snijd de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in dunne ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker, peper en een beetje zout tot een marinade. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep tussendoor een paar keer om.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en houd apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje kipburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Verhit de roomboter in een tweede, grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip 1). Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (zie Tip 2). Bak de kipburger 4 - 6 minuten op de ene kant en draai de burger om. Verdeel de geraspte cheddar over de burger, leg het ontbijtspek erop en dek de pan af. Zet het vuur lager en bak de burger nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Tip 1: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 koekenpan voor het vlees en de ui en 1 koekenpan voor de overige groenten.
Tip 2: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met de burger.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.
Snijd de briochebroodjes open en besmeer de binnenkanten met de avocadodip. Beleg met de kipburger met gesmolten kaas en het ontbijtspek, de gebakken groenten en enkele little-gemblaadjes. Voeg naar smaak de ingelegde groene peper toe.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en garneer de aardappelpartjes met de salsa. Serveer met de kipburgers en mayonaise naar smaak.