Skip to main content
Meatier-burger met mosterdroomsaus

Meatier-burger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

3.7
(29)

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pre-cut green beans

(May be present: Selderij)

75 g

Sliced carrots

(May be present: Selderij)

250 g

Potatoes

25 g

Chopped ​​onion

½ piece

Garlic

50 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains: Mosterd May be present: Selderij, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Red wine vinegar

30 milliliters

Water for the sauce

1

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3217 kJ
Calories769 kcal
Fat43.4 g
Saturated Fat25.3 g
Carbohydrate59.6 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein30.2 g
Salt2.5 g
Calcium20.3 mg
Iron15 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven 1 van de pannen. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de helft van de mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Kook in de andere pan de wortelschijfjes en de sperziebonen in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige knoflook en ui door de groenten. Kook nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree en de burger over de borden.
  • Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.

This week's must-try HelloFresh recipes