Skip to main content
Vlaams broodje gezond
Vlaams broodje gezond

Vlaams broodje gezond

2 porties | met ham, ei, komkommer en tomaat

4.7
(18)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Ei
Mosterd
Rogge
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Cucumber

1 piece

Tomato

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

40 g

Mesclun

50 g

Mayonnaise

(Contains: Ei, Mosterd)

4 slice

Ham

2 piece

White demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2607 kJ
Calories623 kcal
Fat27.8 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate68.5 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein24 g
Salt2.5 g
Potassium91.7 mg
Calcium4.3 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je het brood doormidden snijdt.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe en kook de eieren 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water.
2
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Pel de eieren en snijd in hapklare stukjes.
3
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat en eieren met de mayonaise.
  • Voeg mosterd naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het brood in de lengte open.
  • Beleg met de ham, “smossalade” en sla.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes