Skip to main content
Burrata met serranoham

Burrata met serranoham

Voorgerecht | 2 porties | met pistachenoten en kumato tomaat

4.2
(210)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1913 kJ
Energie (kcal)457 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten10 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels3.5 g
Eiwitten24.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
  • Snijd de kumato tomaat in dunne plakken.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen vervolgens uit boven een kleine kom.
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el olijfolie met de zwarte balsamico en citroensap naar smaak.
  • Voeg de slamix toe.
  • Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Verdeel de tomatenplakken over platte borden.
  • Leg een handje slamix in het midden van de borden en leg 1 hele bol burrata op ieder bordje.
  • Scheur de serranoham in stukken en gebruik samen met de pistachenoten als garnering.
  • Besprenkel met de pesto en de citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders