Skip to main content
Brunchbox | Vaderdag
Brunchbox | Vaderdag

Brunchbox | Vaderdag

4 porties | met bagels met ei en spek, yogurtbowls en chocoladekoekjes

Niets beter dan op Vaderdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met verschillende receptjes voor vier personen, vers sinaasappelsap en heerlijke koekjes wordt niet alleen papa, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd. Op het menu: bagels met gepocheerd ei, ontbijtspek en avocado; yoghurtbowls; chocoladekoekjes en vers sinaasappelsap. Als dat geen verwennerij is!

Tags:
Recipe
Allergens:
Sesamzaad
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Sesame bagels

(Contains: Sesamzaad, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

500 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 piece

Avocado

8 slice

Bacon

6 piece

Egg

(Contains: Ei)

20 g

Cress

250 g

Red cherry tomatoes

200 g

Spinach

6 piece

Easy peel orange

2 piece

Mango

1 pack

Chocolate cookie dough

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)9268 kJ
Calories2215 kcal
Fat111.1 g
Saturated Fat38 g
Carbohydrate204.2 g
Sugar105.7 g
Dietary Fiber24.1 g
Protein73.2 g
Salt4.6 g
Potassium387.5 mg
Calcium300 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Saucepan
Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Koekjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  • Snijd het deeg in 8 - 10 koekjes. 
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. 
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bagel bereiden
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie en 2 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. 
  • Rooster de cherrytomaten 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Leg het spek op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten mee in de oven.
  • Halveer de bagels en bak 5 minuten mee in de oven. 
Toppings bereiden
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Roerbak de spinazie 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Eieren bereiden
4
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen.

Tip: Je kunt de eieren ook in 8 - 10 minuten hard koken in plaats van ze te pocheren.

Yoghurt bowl maken
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes. 
  • Verdeel de yoghurt over de kommen. Garneer met de mango en honing naar smaak. 
  • Pers de sinaasappels uit.
Brunch serveren
6
  • Beleg de bagels met spinazie, avocado, spek, eieren en cherrytomaten. Garneer met de tuinkers. 
  • Serveer de koekjes op een serveerschaal en zet in het midden van de tafel.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen. 
  • Serveer met de bagels en de yoghurtbowls. 

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce