Skip to main content
Bakbox | Luxe stroopwafelcake
Bakbox | Luxe stroopwafelcake

Bakbox | Luxe stroopwafelcake

+/- 12 porties | met zelfgemaakte karameltopping

3.5
(11)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ga deze week aan de slag met dit heerlijke recept voor cake, met een topping van zelfgemaakte karamelsaus en stroopwafelstukjes!

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Cake mix

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 piece

Egg

(Contains: Ei)

250 g

Unsalted butter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

180 g

Crumbled stroopwafel

(Contains: Tarwe, Ei, Soja May be present: Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

125 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

150 g

Cane sugar

(May be present: Gluten)

Not included in your delivery

115 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)13327 kJ
Calories3185 kcal
Fat199.7 g
Saturated Fat127.1 g
Carbohydrate303.6 g
Sugar167 g
Dietary Fiber3 g
Protein33.5 g
Salt3.9 g
Potassium33.8 mg
Calcium21.3 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Whisk
Cake tin (25cm length)
Hand mixer
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal 250 g roomboter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Voeg de boerencakemix toe aan een grote kom. 
  • Kluts de eieren met een vork in een kom. 
Cake bakken
2
  • Voeg de roomboterblokjes, 5 el rietsuiker en de eieren toe aan de kom met de boerencakemix. Mix met een mixer of garde tot een glad beslag.
  • Vet een cakeblik in met roomboter. Giet het beslag in het cakeblik en roer 2/3 van de stroopwafelkruimels erdoorheen.
  • Bak de cake 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip). 
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip: Controleer na 45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. De cake is gaar als de satéprikker er schoon uit komt. 

Karameltopping maken
3
  • Verhit 115 g roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de roomboter is gesmolten de overige rietsuiker toe en meng tot de suiker volledig is opgenomen.
  • Roer de slagroom erdoorheen en breng de karamel aan de kook (zie Tip).
  • Laat de karamel 5 minuten koken. Roer regelmatig door.
  • Haal de pan van het vuur en roer nog 1 minuut door.
  • Schenk de karamel in een kom en laat volledig afkoelen.

Tip: De karamel kookt zodra hij begint te bubbelen.

Serveren
4
  • Haal de cake uit het blik en leg op een serveerschaal.
  • Schenk de karamel eroverheen en garneer met de overige stroopwafelkruimels.

This week's must-try HelloFresh recipes