Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Green beans
200 g
Potatoes
½ piece
Courgette
¼ piece
Red onion
5 g
Fresh dill
(May be present: Selderij)
25 g
Organic sour cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
75 g
Hot smoked salmon flakes
(Contains: Vis)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel met koud water.
Schaaf ondertussen de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snipper de ui. Snijd de dille fijn.
Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik (zie Tip).
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Meng in een grote kom de overige dille, de gesnipperde ui en de zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.