Skip to main content
Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei
Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei

Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei

3.9
(779)

Deze variatie op nasi wordt extra speciaal door de bloemkool met komijn te bakken in de oven. Net even wat anders! De ketjap en peen geven een heerlijke zoete tint aan het gerecht. De curry-kruiden, het korianderzaad en de verse koriander maken het weer extra kruidig en pittig.

Allergens:
Ei
Pinda's
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Bloemkool

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 cm

Verse gember

3 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

20 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

100 g

Peen

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories681 kcal
Energy (kJ)2849 kJ
Fat25 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate87 g
Dietary Fiber11 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Stove
Parchment Paper
Pan with Lid
Wok
Casserole

Cooking Steps

Besprenkel de bloemkool
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zonne-bloemolie, de komijn en breng op smaak met peper en zout. Bak ver-volgens 18 - 20 minuten in de oven.

2

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Was het ei en voeg deze (met schaal) in de laatste 4 minuten toe. Giet ver-volgens af, laat het ei schrikken en laat de rijst zonder deksel uitstomen.

Snijd de gember, pinda's en koriander
3

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of hak de koriander fijn en hak de pinda's grof.

Voeg de rijst toe
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peen en currykruiden toe en roerbak 3 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de geroosterde bloemkool, de helft van de verse koriander, de rijst en de ketjap toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig door.

Garneer met de pina's
5

Pel de eieren en verdeel in kwarten. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de eieren. Garneer met de gezouten pinda’s en overige koriander.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes