Herken je dit recept? We hebben er een volledig vegetarische variant op gemaakt met seitan, voor een heerlijke bite met minstens zoveel eiwitten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
¼ piece
Green chili pepper
½ piece
Bell pepper
1 piece
Tomato
80 g
Seitan mince
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
½
Tomato paste
1 pack
Red kidney beans
3 piece
Taco shells
25 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Organic sour cream
1 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de rode puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de puntpaprika en de tomaat in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het seitangehakt 2 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Wist je dat seitan gewassen tarwe is? Alle koolhydraten zijn eruit gewassen, waardoor alleen het eiwit overblijft. Dit maakt seitan een eiwitrijke vervanger van vlees- het bevat per 100 gram net zoveel eiwitten als biefstuk of kip.
Voeg vervolgens de ui, groene peper, puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.
Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde en zeer complexe koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.
Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.
Verdeel de tacoschelpen (zie TIP) over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en geraspte belegen kaas erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het seitanmengsel (zie TIP), garneer met de geraspte belegen kaas en de zure room.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.