Skip to main content
Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper
Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper

Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper

met kidneybonen, geraspte kaas en zure room

4.0
(195)

Herken je dit recept? We hebben er een volledig vegetarische variant op gemaakt met seitan, voor een heerlijke bite met minstens zoveel eiwitten!

Tags:
Unique ingredients
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

¼ piece

Green chili pepper

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

80 g

Seitan mince

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

1 pack

Red kidney beans

3 piece

Taco shells

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories329 kcal
Energy (kJ)1375 kJ
Fat14.9 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate23.8 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein18.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de rode puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de puntpaprika en de tomaat in kleine blokjes.

Seitan bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het seitangehakt 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wist je dat seitan gewassen tarwe is? Alle koolhydraten zijn eruit gewassen, waardoor alleen het eiwit overblijft. Dit maakt seitan een eiwitrijke vervanger van vlees- het bevat per 100 gram net zoveel eiwitten als biefstuk of kip.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.

Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde en zeer complexe koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen (zie TIP) over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en geraspte belegen kaas erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het seitanmengsel (zie TIP), garneer met de geraspte belegen kaas en de zure room.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.

This week's must-try HelloFresh recipes