Skip to main content
Kipworstjes met sumak-labne en parelcouscous

Kipworstjes met sumak-labne en parelcouscous

met aubergine, peterselie en paprika

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Sumak

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2536 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels10.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.7 g
Potassium590.4 mg
Calcium34.1 mg
Iron1.2 mg
Pan
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan. 
  • Kook de parelcouscous 12 - 14 minuten, giet eventueel af en laat uitstomen.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. 
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Voeg de aubergine en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en bak 1 minuut verder. 
Worstjes bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn.
  • Meng in een kom de labne met de sumak.
Serveren
4
  • Roer de groenten, inclusief olie, door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer alles op borden en schep de labne erbovenop.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders