Skip to main content
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Met krieltjes en little gem

4.0
(539)

Cranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze zure rode bessen worden vaak gedroogd gegeten, zo zijn ze zoeter van smaak. Samen met de friszoete appel maken ze dit gerecht een favoriet bij jong en oud. Je serveert er een salade van little gem bij - een kleine, stevige slasoort die lekker knapperig is en fris van smaak.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

120 gram

Kipfilethaasjes

20 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Krieltjes koken
1

Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes en de rode ui 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de appel en de cranberry-pittenmix toe en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
4

Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng de roomboter door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in dunne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de little gem over de borden en besprenkel met de honing-mosterddressing. Serveer met de krieltjes en de kipfilethaasjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders