Skip to main content
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Met een mix van pinda’s en kokosrasp

3.6
(4,4K)

Houd jij van de fusion keuken? Dan kun jij met dit gerecht jouw geluk niet op. Je mengt Hollandse groenten als prei en peen met op Aziatische wijze bereide pandanrijst met sojasaus, kokosrasp en gezouten pinda’s. Dit is gebaseerd op de Indonesische seroendeng. De peen hebben wij al voorgesneden!

Allergens:
Pinda's
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Prei

10 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

10 g

Kokosrasp

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

85 g

Pandanrijst

50 g

Peen

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories875 kcal
Energy (kJ)3661 kJ
Fat8 g
Saturated Fat37 g
Carbohydrate87 g
Dietary Fiber10 g
Protein43 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Stove
Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Aluminum Foil
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Bak de kipdrumsticks
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur. Keer tussendoor een paar keer om.

Snijd de prei in dunne ringen
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de pinda’s grof. Meng de pinda’s met de kokosrasp in een kom.

4

Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 – 20 minuten in de oven.

5

Kook ondertussen de rijst in 10 minuten, afgedekt, droog in de pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de currykruiden toe
6

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peen toe en breng op smaak met de currykruiden, sojasaus, peper en zout.

7

Voeg de rijst en de helft van de pinda’s en kokosrasp toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 2 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de rijst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige pinda’s en kokosrasp en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes