Houd jij van de fusion keuken? Dan kun jij met dit gerecht jouw geluk niet op. Je mengt Hollandse groenten als prei en peen met op Aziatische wijze bereide pandanrijst met sojasaus, kokosrasp en gezouten pinda’s. Dit is gebaseerd op de Indonesische seroendeng. De peen hebben wij al voorgesneden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Gekruide kipdrumsticks
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Prei
10 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
10 g
Kokosrasp
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
85 g
Pandanrijst
50 g
Peen
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
½ unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur. Keer tussendoor een paar keer om.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de pinda’s grof. Meng de pinda’s met de kokosrasp in een kom.
Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst in 10 minuten, afgedekt, droog in de pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peen toe en breng op smaak met de currykruiden, sojasaus, peper en zout.
Voeg de rijst en de helft van de pinda’s en kokosrasp toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de rijst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige pinda’s en kokosrasp en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.