Skip to main content
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus en groenten

4.2
(436)

Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij iedereen in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De mascarpone geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode peper

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ tube

Tomatenpuree

100 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

200 g

Groentemix

(May be present: Selderij)

12.5 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3853 kJ
Calories921 kcal
Fat41 g
Saturated Fat22.6 g
Carbohydrate83 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein49 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paring Knife
Fork
Grater
Wok

Cooking Steps

Bouillon maken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Gehakt bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, rode peper en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, zwarte balsamicoazijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn.

Op smaak brengen
5

Meng de mascarpone door het gehakt, laat het geheel 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop. Garneer met de geraspte parmigiano reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes