
Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij iedereen in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De mascarpone geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Rode peper
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
½ tube
Tomatenpuree
100 g
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
200 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
12.5 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, rode peper en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, zwarte balsamicoazijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn.

Meng de mascarpone door het gehakt, laat het geheel 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop. Garneer met de geraspte parmigiano reggiano.