Skip to main content
Honing-mosterdzalm met geroosterde krieltjes

Honing-mosterdzalm met geroosterde krieltjes

met regenboogwortels en verse tijm

4.4
(920)

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Mosterd

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2829 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels16.7 g
Eiwitten25.8 g
Zout0.7 g
Potassium321.2 mg
Calcium58 mg
Iron0.7 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Was de krieltjes en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Voeg de krieltjes toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over één zijde van een bakplaat met bakpapier en rooster 30 - 35 minuten in de oven, schep halverwege om. 

Groenten snijden
2

Halveer beide wortels in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van 1/2 tijmtakje per persoon en snijd grof. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten stoven
3

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 1 minuut. Voeg de knoflook, tijm, suiker en bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Haal het deksel van de pan en bak de groenten nog 2 minuten zonder deksel. 

Saus maken
4

Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.

Zalm bakken
5

Dep de zalm droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing-mosterdsaus over de zalm. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven. 

Serveren
6

Serveer de zalm met de krieltjes en de geroosterde groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders