Aardappels, vlees én groenten – een AVG-tje in een smaakvol nieuw jasje. Duitse biefstuk zit tussen een tartaar en een biefstuk in. Een tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn vanbinnen. De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt – het gerecht wordt dan wel calorierijker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Aubergine
½ unit
Knoflookteen
½ teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains: Egg, Milk)
300 g
Zoete aardappel
2.5 g
Verse bieslook
(May be present: Celery)
½ unit
Rode paprika
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present: Celery, Milk, Soy, Egg, Gluten, Mustard)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Milk)
2 tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains: Milk)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Pers of snijd de knoflook fijn. Meng in een kleine kom 1 1/2 olijfolie per persoon, het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout. Strijk de aubergine in met de kruidenolie. Bestrooi de aubergineplakken met de geitenkaas en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en gaar zijn.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprika 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter in andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
Stamp de zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook en de overige roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine, de paprikablokjes en de Duitse biefstuk. Garneer met de overige bieslook. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.