Skip to main content
Gyros met aardappeltjes en koolrabi
Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Koolrabi is, zoals de naam al zegt, een soort kool. De kool zelf eet je meestal niet, maar wel de knolvormige stengel. Test je smaakpapillen: hoe zou jij de smaak van koolrabi omschrijven?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ unit

Koolrabi

1 unit

Pruimtomaat

120 g

Kipgyros

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

30 g

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories642 kcal
Energy (kJ)2686.1 kJ
Fat25 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bak de aardappelen.
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de koolrabi.
2

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 0,5 cm. Snijd de pruimtomaat klein en snijd of hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 12 minuten.

4

Voeg na 8 minuten de kipgyros toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

Voeg de tomaat toe.
5

Voeg daarna de tomaat en de helft van de krulpeterselie toe aan de koekenpan met deksel en bak nog 4 minuten. Bestrooi met peper en zout.

Garneer met de peterselie.
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met de labne.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes