De Hollandse sperziebonen komen uit de volle grond in Brabant. Deze peulvrucht staat ook bekend onder de naam slaboon. Sperziebonen bevatten veel vezels. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede darmwerking. De Italiaanse romaine sla en de grana padano geven dit gerecht een Italiaanse twist.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
15 g
Hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
200 g
Sperziebonen
¼ unit
Citroen
½ teaspoon
Gedroogde oregano
1.5 unit
Mini-romaine sla
30 g
Zongedroogde tomaten
½ sprig
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dop ondertussen de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in 3 - 4 gelijke stukken. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen, een ½ tl citroenrasp per persoon en peper en zout toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 minuten. Voeg halverwege de oregano toe.
Scheur ondertussen de mini-romainesla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de romainesla en zongedroogde tomaten in een saladekom.
Hak de krulpeterselie fijn. Maak een dressing van de krulpeterselie, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, 1 el citroensap per persoon, peper en zout.
Meng de groenten met de krieltjes, dressing en grana padano in de saladekom. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra citroensap.
Tip! Liever gebakken krieltjes? Bak de aardappelen dan 20 minuten afgedekt in een koekenpan. Serveer de salade naast de gebakken krieltjes.