Skip to main content
Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes
Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

met een salade van tomaten en cannellinibonen

3.7
(1K)

.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ pack

Cannellini beans

1 piece

Tomato

65 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Vegetable & cheese soufflé

40 g

Salad mix with chives

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories716 kcal
Energy (kJ)2996 kJ
Fat34 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate74 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen snijden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
3

Laat de cannellinibonen uitlekken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 3/4 el extra vierge olijfolie en 3/4 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat ruim de helft van de ADH vezels – goed voor je darmflora en daarmee voor je weerstand en behoud van een gezond cholesterolgehalte. Wist je dat de meeste vezels uit de groente–kaassoufflé komen? Met de bonen op een goede 2e plek.

Tomaten snijden
4

Snijd de tomaten in parten en halveer de cherrytomaten. Meng alle tomaten en de cannellinibonen met de dressing, schep ze af en toe om zodat de dressing goed kan intrekken.

Groente-kaassoufflé bakken
5

Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groente-kaassoufflé 3 - 4 minuten per kant.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en leg op elk bord een groente-kaassoufflé. Meng de salademix met de tomaten-bonenmix en de dressing en serveer deze erbij.

This week's must-try HelloFresh recipes