Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben! Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door courgette.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
½ sprig
Fresh rosemary
½ piece
Red onion
⅓ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
80 g
Portobello mushroom
40 g
Fresh goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Chopped walnuts
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1/2 cm. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout afgedekt 25 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.
Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op de pan en schep regelmatig om.
Leg ondertussen de rode ui en courgette op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas? De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet dus.
Leg ondertussen de paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de courgette en rode ui.
Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.
Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.