Skip to main content
Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

met tomatensalsa, koolsla en BBQ-kruiden

Wist je dat jalapeño's vernoemd zijn naar de plaats waar ze voor het eerst werden gekweekt: Xalapa, Mexico?

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

0.17 bunch

Scallions

1 piece

Tomato

¼ piece

Red onion

25 g

Organic sour cream

50 g

Rainbow slaw mix

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

¼ piece

Lime

2 slice

Bacon

15 g

Grated cheddar

15 g

Sliced ​​jalapeños

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3115 kJ
Calories744 kcal
Fat47 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate59 g
Sugar13 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Grater

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Tip: Houd je van rauwe rode ui door de salade? Houd dan een deel hiervan apart en voeg in de volgende stap toe aan de salade.

Mengen
3

Meng in een saladekom de zure room met de mix van witte kool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ rub en bewaar apart. Vergeet ondertussen de ovenfrieten niet om te scheppen.

Salsa maken
4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Pers de limoen uit in dezelfde kom. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. Roer goed door en zet apart.

Bakken
5

Verdeel de plakken ontbijtspek en rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten. Strooi wanneer je het ontbijtspek in de oven zet ook de geraspte cheddar over de frieten.

Serveren
6

Verdeel de cheddar-frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij. Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de jalapeño's. Serveer met de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes