Wist je dat jalapeño's vernoemd zijn naar de plaats waar ze voor het eerst werden gekweekt: Xalapa, Mexico?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
¼ sachet(s)
BBQ spice rub
0.17 bunch
Scallions
1 piece
Tomato
¼ piece
Red onion
25 g
Organic sour cream
50 g
Rainbow slaw mix
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
¼ piece
Lime
2 slice
Bacon
15 g
Grated cheddar
15 g
Sliced jalapeños
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.
Tip: Houd je van rauwe rode ui door de salade? Houd dan een deel hiervan apart en voeg in de volgende stap toe aan de salade.
Meng in een saladekom de zure room met de mix van witte kool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ rub en bewaar apart. Vergeet ondertussen de ovenfrieten niet om te scheppen.
Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Pers de limoen uit in dezelfde kom. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. Roer goed door en zet apart.
Verdeel de plakken ontbijtspek en rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten. Strooi wanneer je het ontbijtspek in de oven zet ook de geraspte cheddar over de frieten.
Verdeel de cheddar-frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij. Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de jalapeño's. Serveer met de mayonaise.