Skip to main content
Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)
Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)

Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)

Limited edition (op=op)

4.0
(305)

Het winnende gerecht van Over smaak valt te twisten is deze Surf & Turf. Dat is een gerecht wat veel wordt gegeten in Australië en VS. Surf & Turf is een gerecht met een combinate van vlees en vis. De gamba’s zijn in dit gerecht de surf en de turf de entrecôte.

Allergens:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Entrecote

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Gamba's

(Contains: Schaaldieren)

250 g

Kruimige aardappelen

¼ unit

Bloemkool

⅓ unit

Venkel

¼ unit

Handsinaasappel

3 tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories834 kcal
Energy (kJ)3489.5 kJ
Fat46 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber12 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Food Processor
Aluminum Foil

Cooking Steps

Meng de gamba's met knoflook, olijfolie, peper en zout
1

Haal de entrecôte uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool. Breng een andere pan met water aan de kook voor de aardappelen. Snijd of pers de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, gamba’s, de helft van de olijfolie, peper en zout en bewaar apart.

2

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool afgedekt in 8 - 10 minuten gaar en laat, zonder deksel, uitstomen.

4

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, bewaar het eventuele venkelloof, verwijder de harde kern en snijd de venkel dwars in dunne repen. Pers de sinaasappel uit. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.

Pureer de bloemkool
5

Schep de bloemkool in de hoge kom met de staafmixer of blender. Voeg de kookroom toe en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen tot een fijne puree met de helft van de boter. Meng de bloemkoolpuree met de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

Bak de entrecôte
6

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gamba’s met de marinade in 1 - 2 minuten en bewaar in aluminiumfolie. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de entrecôte, afhankelijk van dikte en gewenste garing, in 1 - 3 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege om.

Garneer met het venkelloof
7

Haal de entrecôte uit de pan en snijd in mooie dunne plakken (dit heet tranceren). Verdeel de bloemkoolpuree en venkel over de borden. Leg de entrecote en de gamba’s erop. Garneer met het eventuele venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes