Skip to main content
Duitse biefstuk met friet en aioli
Duitse biefstuk met friet en aioli

Duitse biefstuk met friet en aioli

en voor ouders: uienjus en radicchio-rucolasalade

4.0
(178)

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Familie
Allergenen:
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij, Weekdieren, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3754 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels16.8 g
Eiwitten31.7 g
Zout2 g
Potassium1596.3 mg
Calcium136.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water, zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Uienjus maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

Duitse biefstuk bakken
4

Verhit een klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten. Draai om en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 - 4 minuten op de andere kant.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de slamix erdoorheen.

Serveren
6

Serveer de Duitse biefstuk met de frieten en aioli. Voor ouders: giet de uienjus over de biefstuk en serveer met de salade. Voor kinderen: serveer de Duitse biefstuk zonder jus met de sperziebonen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders