Skip to main content
Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!

“Tricolore” pasta is natuurlijk gekleurd met natuurlijke ingrediënten zoals tomatenpuree en spinazie. Het resultaat is een leuke en aantrekkelijke maaltijd boordevol extra smaak!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Zongedroogde tomaten

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Spinazie

25 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3875 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels10.9 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.4 g
Potassium921.9 mg
Calcium113.8 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten (zie Tip).
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en snijd de ui in halve ringen.

Gezondheidstip: Dit recept is hoog in calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle pasta, maar serveer 2/3. Je kunt de overige pasta een ander moment gebruiken.

Bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, courgette en Italiaanse kruidenmix 5 - 7 minuten.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en zongedroogde tomaten 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Roer de room en Siciliaanse kruidenmix erdoorheen. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot serveren.
  • Scheur ondertussen het basilicum in kleine stukjes.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg een scheutje kookvocht toe indien nodig.
  • Serveer de romige pasta over diepe borden.
  • Serveer alle overige ingrediënten apart op tafel: de rode pesto, het basilicum, de gebakken groenten, mozzarella en zonnebloempitten.
  • Laat iedereen zelf de bowl naar smaak samenstellen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders