Couscous, amandelen en munt zijn ingrediënten die je in veel gerechten uit het Midden-Oosten terugvindt. In dit vliegensvlugge gerecht combineer je de couscous met een klassieke Indiase rode curry - een bijzondere combinatie en een echte traktatie voor je smaakpapillen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sperziebonen
100 g
Kippendijstukjes
60 milliliters
Kokosmelk
30 g
Rode currypasta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
60 g
Volkoren couscous
(Contains: Gluten)
6 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
5 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
1 tablespoon
Magere yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
110 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.
• Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer goed door en draai het vuur laag. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.
• Voeg de couscous toe aan een kom en schenk de bouillon erbij. • Laat, afgedekt, 10 minuten wellen, roer los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.
• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.