Skip to main content
Citroen-tijmworst met gebakken aardappeltjes

Citroen-tijmworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

4.0
(189)

Doordat de meeste ingrediënten in dit recept al zijn voorgesneden staat deze maaltijd extra snel op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Wittekool en wortel

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

50 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3594 kJ
Vetten68.2 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten32.9 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar.
  • Snijd de komkommer in blokjes en meng door de salade.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders