Skip to main content
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Pinda's
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

15 ml

Honing-gemberdressing

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.2 g
Eiwitten34.9 g
Zout3 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg
Koekenpan
Kom
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een broodrooster op te warmen.

Kip bakken
2
  • Voeg de kip toe aan de pan en bak 7 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
  • Meng in een andere kom de koolmix met de suiker en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Salade maken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd de sla grof en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg 1/3 van de honing-gembersaus toe en meng goed.
  • Hak de pinda's fijn.
Serveren
4
  • Snijd de pitabroodjes open en besmeer met de overige honing-gembermayonaise.
  • Serveer alle toppings in aparte kommen en laat iedereen zelf de broodjes beleggen.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en koolsla ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders