Skip to main content
Cheeseburger met tomaat en cheddar
Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

4.3
(3,6K)

Deze burger is gemaakt van 100% Maas-Rijn-IJsselrund. De cheddar die je gebruikt, komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaken van de rode ui en tomaat. Deze tomatensoort, vleestomaat, is heel stevig doordat hij meer 'kamers' heeft dan bijvoorbeeld een trostomaat.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Mini-hamburgerbol

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Soja, Noten, Ei)

½ unit

Rode ui

½ unit

Vleestomaat

¼ unit

Botersla

1 unit

Runderburger

25 g

Geraspte cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4071 kJ
Calories973 kcal
Fat67 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate74 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein41 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Ui bakken
3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

Hamburger bakken
4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan.

Burgers bouwen
5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes