Skip to main content
Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en pecorino

4.3
(255)

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Kastanjechampignons

½ unit

Witte courgette

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

20 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2994 kJ
Calories716 kcal
Fat35 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate70 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Walnootstukjes roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes