Skip to main content
Burger met smokey tomatenketchup en paprika

Burger met smokey tomatenketchup en paprika

met patatas bravas stijl aardappeltjes en tomatensalade

4.2
(239)

De klassieke patatas bravas vinden hun oorsprong in het Madrid van de 16de eeuw, toen aardappelen steeds gebruikelijker werden in Europa. Spanje was zelfs een van de weinige havens waar deze knollen vandaan kwamen!

Labels:
Family
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Noten, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3752 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten48.9 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels12.6 g
Eiwitten32.7 g
Zout3.1 g
Potassium548.7 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.8 mg
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes met het gerookte paprikapoeder in 10 - 12 minuten gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Snijd de paprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de ui en de burger 3 - 4 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 personen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de tomatenpartjes erop.
  • Besprenkel met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg met de burger, paprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de aardappeltjes en de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders