Skip to main content
Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipstukjes
Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipstukjes

Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipstukjes

met lollo rosso, appel en zure-roomdressing

4.4
(102)

De kipstukjes van De Vegetarische Slager zijn op basis van soja. Ze zijn volledig plantaardig en rijk aan eiwit!

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Ei
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains: Tarwe, Ei, Soja)

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

0.17 head

Butter lettuce

½ piece

Apple

25 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Yellow carrot

40 g

Lollo rosso

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

2.5 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories925 kcal
Energy (kJ)3872 kJ
Fat55.4 g
Saturated Fat23.8 g
Carbohydrate69.6 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein29.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 rol bladerdeeg per persoon af. Snijd elke rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Voorbereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere stukken vegetarische kipstukjes klein. Voeg de vegetarische kipstukjes met 1 1/2 tl Surinaamse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de lollo rosso grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vulling afmaken
3

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kip. Breng op smaak met peper en zout.

Pakketjes bakken
4

Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
5

Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de lollo rosso, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Serveren
6

Leg 3 bladerdeegpakketjes per persoon op een bord en serveer de salade erbij (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan 2 bladerdeegpakketjes per persoon en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.

This week's must-try HelloFresh recipes