
De kipstukjes van De Vegetarische Slager zijn op basis van soja. Ze zijn volledig plantaardig en rijk aan eiwit!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present: Selderij)
½ roll(s)
Puff pastry
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
80 g
Veggie chicken pieces
(Contains: Tarwe, Ei, Soja)
½ sachet(s)
Surinamese-style spices
0.17 head
Butter lettuce
½ piece
Apple
25 g
Organic sour cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Yellow carrot
40 g
Lollo rosso
½ teaspoon
Mustard
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
2.5 milliliters
[Plant-based] milk
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 rol bladerdeeg per persoon af. Snijd elke rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere stukken vegetarische kipstukjes klein. Voeg de vegetarische kipstukjes met 1 1/2 tl Surinaamse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de lollo rosso grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kip. Breng op smaak met peper en zout.

Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de lollo rosso, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Leg 3 bladerdeegpakketjes per persoon op een bord en serveer de salade erbij (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan 2 bladerdeegpakketjes per persoon en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.