Skip to main content
Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Voorgerecht | 2 porties | Walnoten & veldsla

Zet binnen een handomdraai deze vegetarische carpaccio op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Pre-cooked beetroot

1 piece

Easy peel orange

125 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 g

Lamb's lettuce

8 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2042 kJ
Calories488 kcal
Fat33.2 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate25 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein16.9 g
Salt1.2 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes. Hak de walnoten grof.


Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.

2

Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème en besprenkel met de citroenolie. Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnoten, sinaasappelpartjes en geitenkaas.

More delicious recipes with similar ingredients

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Hot Honey Squeaky Cheese Flatbreads

Hot Honey Squeaky Cheese Flatbreads

with fresh herbs, paprika mayonnaise, za'atar & red cabbage
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs
Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

with tahini dressing, beetroot, cucumber & lemon
Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

met little gem, walnootstukjes en crema di balsamico
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat
Pizza-portobello's

Pizza-portobello's

met gebakken krieltjes en salade
Rundervink met gekaramelliseerde prei

Rundervink met gekaramelliseerde prei

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade
Knolselderij-wortelstoemp met Brandt & Levie-varkensworst

Knolselderij-wortelstoemp met Brandt & Levie-varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Verse spaghetti aglio e olio

Verse spaghetti aglio e olio

met broccolini en cherrytomaat
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met een frisse salade van tomaat en veldsla

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce