Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Steak strips
10 milliliters
Fish sauce
(Contains: Vis)
2.5 g
Sesame seeds
10 g
Garlic-ginger-chili mix
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
200 g
Fresh udon noodles
(Contains: Gluten, Tarwe)
½ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains: Tarwe, Soja)
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de biefstukreepjes in een kom met de vissaus en het sesamzaad. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en spoel de noedels voor gebruik af in een vergiet. Voeg eventueel aan tafel nog een beetje vissaus toe naar smaak.
Voeg de oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens ook de udonnoedels en de Vietnamese saus toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes pas toe zodra de pan goed heet is. Bak de biefstukreepjes 1 - 3 minuten.
Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.
Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukreepjes erover.