Skip to main content
Zelfgemaakte worstenbroodjes
Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

met een frisse salade van snijbonen en appel

4.4
(1,4K)

.

Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Pork sausage

15 g

Grated mature cheese

2.5 g

Sesame seeds

100 g

Romano beans

½ piece

Shallot

125 g

Baby potatoes

½ piece

Apple

40 g

Lamb's lettuce

5 g

Pumpkin seeds

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories943 kcal
Energy (kJ)3946 kJ
Fat59 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate65 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein27 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Worstenbroodjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Knijp het gehakt van de worst uit het velletje en verdeel over de hele lengte, in het midden op een strook bladerdeeg. Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer op 1 rand een beetje water met je vinger.

Worstenbroodjes bakken
2

Rol het bladerdeeg vanuit de niet ingesmeerde kant om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en de sesamzaadjes en bak 25 - 30 minuten of totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Snijbonen bereiden
3

Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snipper de sjalot en halveer de krieltjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de snijbonen en de helft van de sjalot 2 minuten. Blus af met de bouillon, voeg de krieltjes toe en laat afgedekt 10 - 12 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.

Appel snijden
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vinaigrette maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Meng vlak voor serveren in een saladekom: de snijbonen, de krieltjes, de veldsla en de appel met de vinaigrette.

Serveren
6

Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en garneer met de pompoenpitten.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn