Skip to main content
Beenham met hasselback aardappelen
Beenham met hasselback aardappelen

Beenham met hasselback aardappelen

met prei in vinaigrette en in spek gerolde haricots verts

De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roseval potatoes

½ sachet(s)

Dried thyme

2 piece

Garlic

½ piece

Easy peel orange

200 g

Gammon with honey mustard marinade

½ piece

Leek

150 g

Haricots verts

3 slice

Bacon

½ piece

Shallot

40 g

Cranberry chutney

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Swiss chard & lamb's lettuce

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Flour

½ teaspoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1397 kcal
Energy (kJ)5846 kJ
Fat80 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate100 g
Sugar37 g
Dietary Fiber18.3 g
Protein59 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Small Bowl
•Bowl
•Oven Dish
•Salad Bowl
•Casserole with Lid
•Pan with Lid
•Whisk
•Saucepan
•Serving platter

Cooking Steps

Hasselback maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en maak schijfjes van 4 mm dik. Snijd ze in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant van de aardappel aan elkaar zitten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de gedroogde tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Leg 2 houten lepels in de lengte onder de aardappel, zodat je de aardappel niet doorsnijdt (zie stapfoto).

Beenham
2

Meg de aardappelen in een kom met de tijm-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd vervolgens in plakjes. Verdeel de plakjes over een ovenschaal en leg de beenham erop. Bak de beenham naast of onder de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven.

Prei bereiden
3

Bereid de bouillon. Snijd de prei in de lengte in stukken van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de prei 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 250 ml bouillon per persoon en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de prei 10 - 12 minuten op laag vuur en giet daarna af. Maak ondertussen in een saladekom een vinaigrette van per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing. Meng de prei door de vinaigrette en bewaar apart.

Haricots verts bereiden
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze afgedekt 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uistomen zonder deksel. Verdeel de haricots verts over de plakjes ontbijtspek en rol ze vervolgens in het spek. Bak de rolletjes 7 - 9 minuten mee met de hasselback-aardappelen in de oven.

Saus maken
5

Snipper de sjalot. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de sjalot en de rest van de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg dan de kookroom, cranberrychutney en per persoon: 1/2 tl mosterd en 50 ml bouillon toe. Roer goed door met een garde en laat 5 - 8 minuten inkoken tot een gladde saus.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de gemengde sla met de prei. Serveer de beenham met de mosterd-cranberrysaus. Leg de hasselback-aardappelen en de in spek gerolde haricots verts op de serveerschalen. Serveer de prei ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Visstoof met kokosmelk

Visstoof met kokosmelk

met aardappelen, courgette en prei
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en cherrytomaten
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Varkenshaas in sinaasappelsaus

Varkenshaas in sinaasappelsaus

met vadouvanspruitjes en aardappelpuree
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery