Skip to main content
Runderribeye met knoflook en rozemarijn
Runderribeye met knoflook en rozemarijn

Runderribeye met knoflook en rozemarijn

Met aardappelpuree, haricots verts en spekjes

4.4
(94)

Knoflook en rozemarijn vormen een klassieke combinatie waarmee je allerlei gerechten op smaak kunt brengen: van aardappelen tot kruidenboter en van kip tot, zoals vandaag, rundvlees. Van alleen de geur van deze twee ingrediënten loopt het water je al in de mond. Ribeye wordt - zoals de naam al doet vermoeden - gesneden uit de rib van het rund. Het vlees is doorregen met vet en hoeft niet lang gebakken te worden.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

120 g

Runderribeye

300 g

Vastkokende aardappelen

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Knoflookteen

150 g

Haricots verts

25 g

Spekblokjes

2.5 g

Verse rozemarijn

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

20 g

Zongedroogde tomaten

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4996 kJ
Calories1194 kcal
Fat70 g
Saturated Fat30.4 g
Carbohydrate77 g
Sugar10 g
Dietary Fiber14 g
Protein56 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Spoon
Potato Masher
Plate

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Haal de runderribeye uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen in 14 – 18 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen bakken
2

Hak ondertussen de amandelen grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Haal de schil van de knoflooktenen, de knoflook laat je heel.

Koken en bakken
3

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel kook de haricots verts in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 – 7 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Runderribeye bakken
4

Wrijf de runderribeye in met peper en zout. Voeg de helft van de roomboter, de takjes rozemarijn en de geschilde knoflooktenen toe aan de koekenpan. Bak de runderribeye 1 – 3 minuten per kant. Zorg dat je met een lepel constant de gesmolten boter over het vlees schept. Zo blijft de ribeye lekker mals. Haal de ribeye uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Puree maken
5

Snijd de bieslook en de zongedroogde tomaten fijn. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een puree. Voeg de mosterd, overige roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de haricots verts over de borden en garneer met de amandelen, zongedroogde tomaten en spekblokjes. Serveer met de aardappelpuree en garneer deze met de bieslook. Leg de runderribeye ernaast en schenk het overgebleven bakvet eroverheen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes