Skip to main content
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Thuis koken als in een restaurant

4.4
(55)

Bomvol smaak, wat zuurder en bitterder dan een sinaasappel, maar niet zo bitter als een grapefruit: we hebben het over de bloedsinaasappel! Deze vrucht is maar een aantal maanden per jaar beschikbaar, van december tot april. Vandaag gebruik je hem om de kip heerlijk sticky te maken. Kippendij is extra mals, bevat meer vet dan kipfilet, en is daardoor voller van smaak en lekker sappig.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Bloedsinaasappel

100 g

Pastinaak

1 unit

Rode ui

1 unit

Kippendijfilet

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

75 g

Haricots verts

2.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

50 g

Spekblokjes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

¼ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5012 kJ
Calories1198 kcal
Fat67 g
Saturated Fat25.5 g
Carbohydrate97 g
Sugar28.9 g
Dietary Fiber20 g
Protein38 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Bowl
Stove
Peeler
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng  in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.

In de oven
2

Leg de pastinaak en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de pastinaak en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.

Koken en snijden
3

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.

Kip afmaken
4

Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en pastinaak. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.

Salade afmaken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelgerstsalade met daarop de kippendij, de rode ui en de pastinaak uit de oven.

More delicious recipes with similar ingredients

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Mediterrane smaken met frisse citroen, geurige basilicum en komijn
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Heerlijke malse kip met geurige baharat uit het Midden-Oosten
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

De nootachtige gerst heeft in dit gerecht nog een lichte bite
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm