Skip to main content
Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney
Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

met frietjes en haricots verts

3.5
(267)

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gehaktbrood zonder vlees maar met kikkererwten en brie.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

50 g

Pre-cut carrot & onion

25 g

Fresh peas

1 can

Chickpeas

25 g

Creamy French brie

0.17 sachet(s)

Quatre épices

20 g

Tomato tapenade

0.52 piece

Egg

15 g

Panko breadcrumbs

75 g

Haricots verts

10 g

Shaved almonds

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

40 g

Cranberry chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories971 kcal
Energy (kJ)4063 kJ
Fat44 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate106 g
Sugar24 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Sieve
Casserole with Lid
Stick Blender
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Friet maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de doperwten, gesneden wortel en ui en de helft van de knoflook 5 minuten aan. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef, bewaar het vocht. Pureer met een staafmixer in een grote kom de kikkererwten met per persoon 2 el van het vocht tot een puree.

Kikkererwtenbrood maken
3

Snijd de korst van de brie en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Voeg peper en zout, de quatre épices, de tomatentapenade, ei, panko en de gebakken groenten toe aan de kikkererwten. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Meng vervolgens voorzichtig de blokjes brie erdoor. Verdeel het deeg over een ovenschaal of cakevorm die je van tevoren hebt ingevet met 1/2 el roomboter per persoon. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Haricot verts bakken
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de haricots verts 6 - 8 minuten aan. Voeg halverwege 1 el water per persoon toe en dek af met het deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Amandelschaafsel bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Snijd het kikkererwten-briebrood in stukken. Verdeel de frieten over de borden. Schep de haricots verts ernaast en garneer ze met het amandelschaafsel. Leg op elk bord een paar stukken van het kikkererwten-briebrood. Garneer met de bladpeterselie en de cranberrychutney.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes