
Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gehaktbrood zonder vlees maar met kikkererwten en brie.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Potatoes
1 piece
Garlic
50 g
Pre-cut carrot & onion
25 g
Fresh peas
1 can
Chickpeas
25 g
Creamy French brie
0.17 sachet(s)
Quatre épices
20 g
Tomato tapenade
0.52 piece
Egg
15 g
Panko breadcrumbs
75 g
Haricots verts
10 g
Shaved almonds
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
40 g
Cranberry chutney
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de doperwten, gesneden wortel en ui en de helft van de knoflook 5 minuten aan. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef, bewaar het vocht. Pureer met een staafmixer in een grote kom de kikkererwten met per persoon 2 el van het vocht tot een puree.

Snijd de korst van de brie en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Voeg peper en zout, de quatre épices, de tomatentapenade, ei, panko en de gebakken groenten toe aan de kikkererwten. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Meng vervolgens voorzichtig de blokjes brie erdoor. Verdeel het deeg over een ovenschaal of cakevorm die je van tevoren hebt ingevet met 1/2 el roomboter per persoon. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de haricots verts 6 - 8 minuten aan. Voeg halverwege 1 el water per persoon toe en dek af met het deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Snijd de bladpeterselie fijn.

Snijd het kikkererwten-briebrood in stukken. Verdeel de frieten over de borden. Schep de haricots verts ernaast en garneer ze met het amandelschaafsel. Leg op elk bord een paar stukken van het kikkererwten-briebrood. Garneer met de bladpeterselie en de cranberrychutney.