Skip to main content
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

met parelgerst, haricots verts en gele wortel

4.1
(180)

.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Blood orange

⅔ piece

Yellow carrot

1 piece

Red onion

1 piece

Bone-in chicken thigh

85 g

Pearl barley

75 g

Haricots verts

50 g

Mangetout

2.5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

50 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

⅓ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1167 kcal
Energy (kJ)4883 kJ
Fat63 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate96 g
Sugar29 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein42 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de gele wortel en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.

Tip: Heb je niet zo'n krachtige oven? Snijd de wortel dan in dunnere plakken en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

In de oven
2

Leg de wortel en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de wortel en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.

Koken en snijden
3

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.

Kip afmaken
4

Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en wortel. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.

Salade afmaken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts en peultjes in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je liever van iets zachtere haricots verts? Kook ze dan ongeveer 5 minuten voor.

Serveren
6

Serveer de parelgerstsalade met daarop de sticky kippendij, de rode ui en de wortel uit de oven.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes