Skip to main content
Kippendij uit de oven met bloedsinaasappel
Kippendij uit de oven met bloedsinaasappel

Kippendij uit de oven met bloedsinaasappel

Met pastinaak, parelgerstsalade en spekjes

4.4
(4)

Bomvol smaak, wat zuurder en bitterder dan een sinaasappel, maar niet zo bitter als een grapefruit: we hebben het over de bloedsinaasappel! Deze vrucht is maar een aantal maanden per jaar beschikbaar, van december tot april. Vandaag gebruik je hem om de kip heerlijk sticky te maken. Kippendij is extra mals, bevat meer vet dan kipfilet, en is daardoor voller van smaak en lekker sappig.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Bloedsinaasappel

100 g

Pastinaak

1 unit

Rode ui

1 unit

Kippendijfilet

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

75 g

Haricots verts

2.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

50 g

Spekblokjes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

¼ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5012 kJ
Calories1198 kcal
Fat67 g
Saturated Fat25.5 g
Carbohydrate97 g
Sugar28.9 g
Dietary Fiber20 g
Protein38 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Bowl
Stove
Peeler
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng  in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.

In de oven
2

Leg de pastinaak en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de pastinaak en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.

Koken en snijden
3

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.

Kip afmaken
4

Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en pastinaak. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.

Salade afmaken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelgerstsalade met daarop de kippendij, de rode ui en de pastinaak uit de oven.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes