topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete zalm

Het zoete dakje maken we van honing en pecannoten!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Noten
Vis
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Courgette

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing

1.5 tl

Mosterd

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3293 kJ
Vetten6 g
waarvan verzadigd36 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Beleg met het pecannotenmengsel.
2

Hak de pecannoten fijn en meng deze in een kom met 1 tl honing per persoon en 1 tl mosterd per persoon. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie, leg de zalmfilet op de huid in de ovenschaal, beleg de zalmfilet met het pecannotenmengsel, bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Snijd de courgette.
3

Snijd ondertussen de courgette plakken van een ½ cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette 6 - 8 minuten, roer regelmatig.

Meng de appel met de aardappelen.
4

Scheur de basilicumblaadjes klein en snijd de appel (elstar) klein. Meng de appel en het grootste deel van de basilicum met de aardappelen in een saladekom.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, overige mosterd en overige honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige basilicum.
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige basilicum. Serveer met de zalm en courgette. Let op, het zoete dakje kan behoorlijk heet zijn.