Zoete koningsquiche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete koningsquiche

Zoete koningsquiche

met wortel, prei en sinaasappel

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Sinaasappelsap

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

½ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten14.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Grote kom
Quichevorm
Quichevorm
Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden en haal het deeg alvast uit de koelkast. Snipper de sjalot. Was de sinaasappel en rasp de schil. Halveer de sinaasappel, pel en snijd van de ene helft van het vruchtvlees in blokjes. Pers de andere helft uit in een kleine kom. Snijd de prei in ringen. Snijd de bladpeterselie fijn. Halveer de wortel in de lengte. Snijd, voor de kroon die je straks maakt, een paar dunne repen wortel. Snijd de overige wortel in blokjes van 1 cm.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de prei, de wortelblokjes, 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon en het sinaasappelsap toe en laat, afgedekt, 6 minuten stoven. Laat eventueel nog onafgedekt inkoken tot het vocht is opgenomen (zie tip).

Tip: De mix moet niet té nat zijn want dan wordt het deeg niet gaar. Kook iets verder in als je sinaasappel veel sap geeft.

Quiche vullen
3

Vet een quichevorm in met een klein beetje roomboter (zie TIP). Bekleed de quichevorm met het quichedeeg en prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg (niet helemaal erdoorheen). Meng in een grote kom het ei, de zure room, de gebakken groenten, mosterd en de helft van de verse bladpeterselie. Breng flink op smaak met peper en zout. Giet de vulling in de quichevorm.

Tip: Heb je geen quichevorm? Je kunt dit gerecht ook in een ovenschaal maken. De rand zal dan alleen wat hoger zijn.

Kroontje maken
4

Bestrooi de quiche met de geraspte oude kaas en vorm dan het kroontje van reepjes wortel op de quiche. Zorg dat je de repen goed in de vulling drukt en dat ze er niet te los op liggen. Bak de quiche 25 - 30 minuten in de oven.

Salade maken
5

Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun, overige peterselie en sinaasappelstukjes toe en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de koningsquiche met de salade.