Skip to main content
Zoete kip met verschillende wortels
Zoete kip met verschillende wortels

Zoete kip met verschillende wortels

3.3
(500)

Eerder vertelde we je dat je wortels in verschillende soorten en maten hebt. In dit gerecht gebruik je oranje peen en witte pastinaak. Dat laatste is een witte winterwortel en heeft een zoete smaak. Yummy!

Labels:
Kindvriendelijk

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Perssinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

100 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Peen

150 gram

Pastinaak

250 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ tl

Bruine suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2778.2 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten88 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vershoudfolie
Deksel
Grote pan
Koekenpan

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers het sap van de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd of hak fijn.

Marineer de kipfilethaasjes.
2

Marineer de kipfilethaasjes met 1 el sinaasappelsap per persoon, de honing, de bruine basterdsuiker, de helft van de rozemarijn, peper en zout. Dek de kipfilethaasjes dit af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Snijd de pastinaak in even grote stukken.
3

Snijd de peen in parten. Schil de pastinaak en aardappelen (musica) en snijd ook in parten. Zorg hierbij dat alle parten ongeveer even groot zijn.

4

Kook de aardappelen en pastinaak met het groentenbouillonblokje 10 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de peen toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de kipfilethaasjes.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de kipfilethaasjes aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur en laat vervolgens 5 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.

6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de peen, pastinaak en aardappelen 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Schep de groenten en aardappelen op het bord en serveer met de zoete kipfilethaasjes. Bestrooi met de overige rozemarijn.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders